Když se řekne Ledové Kaštany nebo Banány v čokoládě, určitě vám okamžitě naskočí jejich chuť na jazyku. Řeč je pochopitelně o cukrovinkách značky Orion, která letos slaví 110. výročí.
...
Říká se jí fugu a patří do čeledi čtverzubců. Ve světě je známá jako puffer fish, nejjedovatější ryba, která se dokáže nafouknout tak, až vypadá, že praskne. Přesto si jí lidé rádi zejména v japonských restauracích objednávají jako...
Pasta z jemně mletých ořechů, to je praliné. Francouzské označení dalo vzniknout české pralince. Zprvu označovaly oba pojmy malé hrudky oříšků v karamelu, dnes je pralinek nepřeberné množství a jejich původ trochu zanikl.
...
Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...
Pokud máte rádi italskou kuchyni, Maxe Mariolu si zamilujete. Tenhle šéfkuchař je rozený showman, který má miliony sledujících na sociálních sítích a my vám doporučujeme ho začít sledovat. Díky jeho videím totiž proniknete do italské...
V italské verzi rajské polévky, známé jako minestrone, stojí lžíce. Důležitou složkou jsou sice rajčata, nesmí však chybět ani další zelenina, těstoviny, případně luštěniny.
...